2019

Poniżej znajdą Państwo bieżące komunikaty prasowe. Dotyczą one zarówno prowadzonych inwestycji, jak i innych aspektów działalności Spółki. Dział będzie systematycznie aktualizowany, zachęcamy do zapoznania się z materiałami:

• 2019-02-14
    Grupa ROBYG: Polacy wciąż kupują mieszkania 2-3 pokojowe
    Rok 2019 przynosi kontynuację trendów na rynku nieruchomości. Mimo rosnących cen nieruchomości, Polacy wciąż preferują mieszkania 2-3 pokojowe o metrażach w przedziale 35-65 m2. Grupa ROBYG podąża za trendami i oferuje we wszystkich inwestycjach lokale w najbardziej popularnym segmencie. Mieszkania do 65 m2 to obecnie 40% warszawskiej oferty Grupy liczącej ponad 1200 lokali. W ofercie znajdują się inwestycje w dzielnicach: Wilanów, Bemowo, Wola, Mokotów, Ursus, bliski Tarchomin, Włochy i Praga. Wszystkie mieszkania w standardzie wyposażone są w system Smart House, który umożliwia kontrolę między innymi nad: ogrzewaniem, oświetleniem i systemem zabezpieczeń mieszkania – co pozwala zaoszczędzić do 30% wydatków.
  • 2019-01-31
    ROBYG: Jagodno na Targach Nowy DOM Nowe MIESZKANIE
    Grupa ROBYG obecna jest we Wrocławiu od listopada 2018 roku i właśnie debiutuje na targach mieszkaniowych. Obecnie dostępnych jest 119 lokali w budynku wielorodzinnym, który ma już pozwolenie na budowę. W tej fazie projektu powstaną lokale o metrażach od 27 do 109 m2 w cenie od 6528 zł za m2 z towarzyszącymi lokalami usługowymi oraz terenami zielonymi. W ramach całej inwestycji powstanie około 900 lokali zabudowie wielorodzinnej, szeregowej oraz atrialnej. Grupa ROBYG zrealizuje też na terenie inwestycji przedszkole, klub fitness i nowy park, a także pełną infrastrukturę komunikacyjną. W ROBYG Dajemy Więcej! We wszystkich lokalach Grupy ROBYG w standardzie, bez dodatkowych opłat znajduje się system Smart House podnoszący bezpieczeństwo i komfort użytkowania. Wszystkich, którzy chcą dostać więcej z nowym mieszkaniem zapraszamy na premierę inwestycji na targach – Nowy DOM Nowe MIESZKANIE, które odbędą się we Wrocławiu w dniach 2-3 lutego.
  • 2019-01-31
    Grupa ROBYG intensyfikuje działania we Wrocławiu
    ROBYG kontynuuje strategię rozwoju i ekspansji w kolejnych miastach – Jagodno to pierwsza inwestycja Grupy we Wrocławiu. Spółka wprowadziła do sprzedaży i ma już pozwolenia na budowę m.in. budynku wielorodzinnego, który obejmuje 119 lokali mieszkalnych o metrażach od 27 do 109 m2 w ramach pierwszego etapu inwestycji. Ta faza projektu przewiduje także domy szeregowe i atrialne, które wkrótce otrzymają pozwolenie na budowę. Ceny w budynku wielorodzinnym rozpoczynają się już od 6528 zł za m2. Grupa zadbała o komfort przyszłych mieszkańców zapewniając na osiedlu miejsca na lokale usługowe oraz tereny zielone, oraz dając system Smart-House w standardzie, bez dodatkowych kosztów, jako jedyny deweloper we Wrocławiu. Pełna oferta Grupy ROBYG na rynku warszawskim, gdańskim i wrocławskim to obecnie około 2200 lokali.
  • 2019-01-23
    Grupa ROBYG: wysoki poziom uznań w przychodach w 2018 roku
    Grupa ROBYG uwzględni w wynikach finansowych za 2018 rok przychody za ponad 2700 lokali – co plasuje spółkę w czołówce branży. W 2018 roku spółka zakontraktowała – z uwzględnieniem rezygnacji – 2520 lokali (o łącznej wartości ok. 1 mld zł.). Grupa ROBYG posiada bank ziemi w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu umożliwiający realizację ponad 12 000 lokali, natomiast w budowie – oraz w sprzedaży lokale, których budowa rozpocznie się wkrótce – jest obecnie około 5500 mieszkań. Jednocześnie spółka kontynuuje politykę cenową, co umożliwia utrzymanie satysfakcjonujących marż – dzięki czemu zapewnione są mocne fundamenty Grupy w kolejnych kwartałach.
  • 2019-01-16
    Grupa ROBYG: Nie ma jak w domu!
    Szeroki wybór mieszkań w atrakcyjnych cenach i szerokim wachlarzu metraży, spokojne i dobrze skomunikowane z centrum miasta okolice i duże połacie terenów zielonych sprawią, że poczujesz się jak w domu. Przyjazna przestrzeń, wśród której można się zrelaksować i funkcjonalnie rozkłady mieszkań to tylko niektóre z zalet mieszkań ROBYG, dzięki którym oferta spółki jest chętnie wybierana przez młodych klientów. W czasach, w których każdy ma dostęp do internetu pod ręką, nieoceniona staje się wygoda kontrolowania swojego „M” – w takich aspektach jak: ogrzewanie, oświetlenie czy ochrona – zapewniana przez technologię Smart House, w którą każde mieszkanie Grupy ROBYG wyposażone jest w standardzie – bez dodatkowych kosztów. Obecnie w ofercie spółki na terenie Warszawy znajduje się ponad 1000 mieszkań. Zapraszamy do osobistego zapoznania się z ofertą podczas Dnia Otwartego 19 stycznia, w godz. 10:00-17:00.
  • 2019-01-10
    Grupa ROBYG osiągnęła zakładany poziom kontraktacji w 2018 roku
    Grupa ROBYG w 2018 roku zakontraktowała – z uwzględnieniem rezygnacji – 2520 lokali, realizując tym samym roczny cel. Jednocześnie spółka z sukcesem wdraża politykę cenową umożliwiającą utrzymanie marż na dobrym poziomie, czego efektem jest satysfakcjonująca wartość sprzedaży – w stosunku do bardzo dobrego wolumenowo 2017 roku. Dodatkowo, w 2018 roku spółka rozszerzyła działalność o rynek wrocławski i wprowadziła do sprzedaży w sumie 2550 lokali w Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu – są to elementy wdrażania strategii ekspansji realizowanej przy wsparciu inwestora strategicznego Bricks Acquisitions Limited – podmiot z grupy The Goldman Sachs Group Inc.